Goda råd från Tinne

Jag kom över en väldigt intressant artikel på Hippsons som handlade om Jens och Tinnes clinic på Strömsholm. Där tas det bland annat upp i texten om elasticitet samt att man inte ska fasta i något moment för länge, ex hästens svaga sida och varv. 

Och det sistnämnda beskrivs väldigt bra med dessa meningar: 

"Tinne påpekar att hästar oftast är stelare i ena sidan, då är det lätt att fastna där. Men det är lika viktigt att stärka den svaga sidan, rid i båda varven. Ofta märker man dessutom att hästen är tittigare i det svaga varvet.
– För det här med ridning finns inga trollformler. Det handlar hela tiden om grundridning, att leka med kvaliteten och att rida framåt, säger
hon."

Ett väldigt gott råd som man bör ta till sig om man känner igen sig. För visst är det lätt att ibland fastna i samma varv, det svåra varvet, där det går lite knackigare än i det andra? Då får ni tänka på Tinnes kloka ord ovan, hehe!

 
Jenka har förövrigt lite svårare i vänster varv. Vilket varv har din häst lättare för? Vore intressant att veta!

Kommentarer
Elin säger:

Bra tips! Ska definitivt tänka på det i fortsättningen! :) Ezmeralda skiljer sig verkligen jättemycket i de olika varven. I höger är hon fruktansvärt stel och skjuter in bogen jättemycket, det kan ta evigheter att mjuka upp henne. I vänster däremot är det helt tvärtom, där är hon alldeles för mjuk och böjbar.

Svar: Javisst är det, väldigt bra tips! Jaha där ser man! Det är heeelt olika från häst till häst, vilket är rätt häftigt på samma gång :)
Jenny

2014-04-27 | 11:22:38
Bloggadress: http://hopelessdreaming.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback