Arbete med hinder

Jag kom hem från stallet för kanske någon timme sedan efter ett roligt pass i ridhuset. Det var fritt fram för oss att ta fram två enkla hinder med ca 18 meter ifrån varandra på ena långsidan. Vi värmde upp i vanlig takt innan vi påbörjade hoppandet. Jag fick syn på två styckna duvor som satt uppe vid fönstrena i ridhuset, som tur var så brydde sig inte Mack om dom så värst mycket trots att dom flaxa hit och dit ibland. 


Vi började att hoppa i höger varv och jag satte igång i en frisk galopp och det resulterade till fem jämna steg mellan hindrena. Andra gången kom vi fram i en kortare och mer samlad galopp, vi var otroligt nära på att ta det på sex språng i mellan.. men det blev lite väl tajt! Så efter de satsa vi på att få fem galoppsprång i mellan, precis som första gången. Nångång kom vi lite väl tokigt fram till första hindret men Mack är så otroligt snäll och hoppar alltid i dessa lägen. En stor guldstjärna till honom! 


Vi varvade hoppningen med lite annat arbete såsom av - och igångsättningar, skänkelvikningar samt pusta ut litegrann i skritt. Det som var smidigt var att vi kunde hoppa dessa hinder från bägge håll, både i höger och vänster varv. Väldigt nyttigt för hans del att balansera upp sig själv då han inte får någon hjälp från väggen på långsidan då hindrena stod några meter in. Men han skötte det bra, det var väl nångång han hoppa lite snett när vi kom för nära, men det var bara att styra in honom korrekt på det nästa hindret, så det gick bra ändå. Kul var det iallafall och det tyckte nog Mack också som bara ville galoppera haha. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback