Detta ska förbättras!

Godkväll på er! Vilket väder det blev under kvällen.. det kändes nästan som att det skulla åska och verkligen braka loss, men som tur var så blev det aldrig något så vi kunde rida i paddocken som planerat! Vi värmde upp som vanligt och därefter red vi volter i skritt med utåtställning som sedan gick över till serpentinbågar med fortsatt utåtställning. Jag tycker att man får med honom på noterna genom att göra detta och han blir mjuk och följsam. Dock var det extrajobbigt när vi skulle ställa om åt vänster men fortsätta åt höger.. Han brukar ha det lite knackigare där men idag var det lite mer än vanligt. Men vi fick bukt på det hela och tillslut gick han helt okej i den övergången också. 

Vi fortsatte med att komma igång och trava runt på fyrkantspåret samt på volterna. Gjorde avsaktningar med jämna mellanrum till skritt, funka bra. Därefter gjorde vi en övning som jag hittade igår på nätet - man rider en öppna längs spåret - gör en volt straxt därefter - sedan ut på spåret igen och ungefär vid mitten av långsidan så gör man en halt - sedan igång igen i en öppna för att sedan avsluta med en halt igen och sedan en avslutande volt. Lät det krångligt hehe? 

Vi började med att göra övningen i skritt åt bägge hållen. Volten och öppnorna gick bra, dock gick inte halten lika galant. Han har en visst "startsträcka" när det kommer till halter och tar gärna några extrasteg innan han saktar av. Någonting att träna på i fortsättningen- absolut! Efter att vi gjorde övningen i skritt så gick vi över till trav. Och det var inga förändringar ifrån hur det gick i skritten, volterna och öppnorna gick galant medan halten hade en viss startsträcka. Vi pausade från övningen och skrittade ett par gånger så att han fick pusta ut. Mot slutet gick han riktigt fint, väldigt nöjd med passet ändå, även om det finns saker att förbättra! 

Mack efter ridpasset

Kommentarer
Evelyn säger:

Jag har gjort en liknande övning med min pålle! För hennes del så ligger svårigheten i att hon gärna vill stressa på det hela.. ligga i ett högre tempo så att allting nästan flyter iväg lite föör fort. Men det är en bra övning i-och-med att det är inslag av halter för att checka av och volter för att gå ur övningen i mellanåt. Kort sagt en super bra övning som jag har kört många gånger :D

Svar: Jaha där ser man, vad roligt! Javisst är det en bra övning på många sätt och vis :)
Jenny

2014-08-09 | 23:09:39
Bloggadress: http://evelynchontos.blogg.se
Linn säger:

Fin bild.

Svar: Tusen tack!
Jenny

2014-08-10 | 13:48:51

Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback