En hel djungel

Det här med foder och att hitta rätt slags foder till rätt häst kan vara en riktig djungel ibland. Det gäller då att rådfråga från kunniga personer, kanske i ens omgivning i stallet men även i affärer där foder finns att köpa.
I höstas förra året så märkte vi hur Mack började tunna ur litegrann i kroppen. Vi rådfrågade en tränare vars svar blev att vi skulle ge honom lusern i stråform. Sagt och gjort så gjorde vi de och han började sakta men säkert att se mer "normal" ut i kroppen och hullet. Så inför denna höst är vi beredda på att ge honom lusern i tid samt öka på grovfodret. I nuläget får han hösilage tre gånger om dagen, morgonen 1kg, middagen 3kg samt kvällen 4kg fast i ett hönät. Vi ökade på middagen rätt så nyligen då han fick 2kg innan, men numera 3kg. 

I kraftfoder får han i nuläget 1 näve på morgonen, 0,25kg på både middag och kväll. Vi drog ner på kraften under veckorna som han vilade efter veterinärbesöket samt när han endast fick skrittas i två veckor. En häst som inte rör på sig men som ändå får mycket kraft är ingen bra kombination. Nu har vi däremot ökat på så att han får 0,25kg på middagen istället för 1 näve som han fick även där. 

Men i vintras när han även fick lusern så gav vi honom ca 1kg per dag (har jag för mig). Vi la det direkt i krubban och mums så gott han tyckte det var! Än sålänge är det inte dags att börja med lucern, men den tiden kommer. 
 
Vad ger ni era hästar för foder?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback