Det blir aldrig 100%

En grej som ständigt dyker upp bland tankarna är hur "sköna" dessa anatomiska träns och sådan utrustning egentligen är? För kanske 20 år sedan tänkte man inte alls på hur ens utrustning satt på hästen och de mer känsliga områdena som har uppmärksammats mera under dom senaste åren. Och det är absolut ett tecken på att även ridsportens utrustning och dess passform har tagit ett stort steg i rätt riktning och utveckling.

Dock är jag väldigt skeptiskt till att de någon dag kommer att bli 100% vad gäller dom mer nyare och mer utvecklade utrustningar som säljs idag på marknaden. Det kommer säkerligen alltid vara någonting som klämmer åt på fel ställen, sitter på extra känsliga platser osv på våra hästar. För vem säger egentligen att alla hästar är känsliga på exakt samma ställen? Det är väldigt synd att hästar inte kan kommunicera med oss människor i språket, hur mycket enklare skulle de inte blivit inom just det här ämnet?

Men som sagt, en stor utveckling har skett och det är alltid lika kul att läsa om hur stor skillnad de faktiskt gör för vissa. Särskilt med dessa anatomiska träns med ett svängt och brett nackstycke. Det har fått mig att inse att om det finns "nyare" och mer uttänkt utrustning som sitter skonsammare på min häst så är det en självklarhet för mig att ta åt mig av de nya och följa med i utvecklingen som sker. För varför ska man egentligen ha kvar de "gamla" när det har tagits fram nyare och modernare alternativ för våra fyrfotingar? Det skadar aldrig att testa och det kan vara en tankeställning som man gott och väl kan grubbla över! 


Kommentarer
Emma - Saqubeck säger:

Jag tror nog att hästar kommunicerar, vi ska bara lära oss att höra, förstå och faktiskt lyssna. Bara en sådan sak som att hästen vänder bort huvudet när tränset ska på plats kan säga en del.

Men som du säger blir det nog aldrig 100 % bra. Inte så länge det handlar om utrustning i alla fall. Det bästa vore att inte ha någonting alls.

Svar: Ja men precis, det är som du säger! Deras språk (kroppspråket) kan vi ibland vara dåliga att läsa av. Men det är ändå våran skyldighet, tycker jag, att vi lär oss den på sätt och vis.
Jenny

2014-07-28 | 20:43:11
Bloggadress: http://www.saqubeck.forme.se

Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback