Dagens lektionstid

Nu är jag hemkommen från ridskolan och jag har även hunnit få i mig god mat i magen. Nu intar jag fredagskvällen framför tvn med en mysig filt över en. Så, hur gick det på lektionen idag på ridskolan? Nja, de gick helt OK måste jag väl ändå få säga. Med tanke på att jag fick en häst som jag aldrig har ridit förut så gick det ändå hyffsat. Det var förövrigt ett sto, liten storhäst modell men ändå den lite grövre typen. Och jag som är van att rida Mack med sina stora steg på 1,74 cm hög är inte riktigt van vid korta steg haha.


Vi gjorde iallafall väldigt nyttiga och givande övningar som bestod mycket av eget ansvar. Vi fick lägga volter, göra halter, halvhalter, öppnor osv som vi själva tyckte. Mitt fokus var att få igång motorn på damen och få fram henne för skänkeln. Efter kanske halva lektionen så började hon mjukna till lite smått och då och då kom hon även ner i form. Inte den lättaste hästen fick jag höra, men jag fokuserade på att driva mycket med sätet och man får tänka helt annat än vad man får göra när man rider andra hästar som exempelvis Mack.  


Men jag har bestämt mig för en sak..  Oavsett hur nyttigt det är att rida på andra hästar och inte bara på sin egna så lutar det mot att jag slutar på ridskolan. Jag känner att jag kan lägga den tiden på annat som kan vara viktigare när vardagen kör igång igen. Det känns inte särskilt "ledsamt" eller vad man ska säga inför det här beslutet, speciellt inte när jag vet om vilken fin egen häst jag har att både rida och pyssla om. Dock är det betalt för ca 2 månader framöver så jag får "stå ut" haha.. Nejdå, jag får ta vara på de gånger och lektioner som är kvar såklart!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback